0 (212) 618 07 01 info@fenixyangin.com.tr

Aerosol Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Aerosol gazlı yangın söndürme sistemi, 10 mikrondan küçük katı taneciklerin gaz içinde yayılma olayına aerosol denir. Aerosol katısı hedef bölgeye tetikleyiciler yardımıyla inert bir gaz ile dağıtılır. Bu dağılma işleminden sonra katı partikülleri hızla hedefleri ile süratle etkileşime girerler. Aerosol ilk olarak dünya çapında yaygın bir teknolojiye sahip değildi.  Sonrasında, Aerosol’ü uygulama alanındaki potansiyel gelişim, Yeşil ve Çevresel özellikleri, Halon gazına alternatif ve sonrasında güçlü bir rakip oluşur, Zamanla da standartları en çok kapsayan ürün olması sebebi ile; Gelişen ve ilerleyen teknolojide yerini ilk sıralara hızla taşımıştır.

Fenix Yangın bünyesinde bulunan aerosol yangın sistemi, dakikalar içinde yanma reaksiyonlarını engelleyen özelliğiyle can ve mal kaybının önüne geçmektedir. Fenix Yangın, bu sistemle müşterilerine bütçe dostu ürünler sunarak zaman kaybına ve yüksek maliyetlere yol açan parça değişimi, yıllık bakım ve dolum gibi masrafları ortadan kaldırmaktadır.

Kurulduğu 2011 yılından bugüne teknolojiyi yakından takip eden Fenix Yangın, aerosol yangın söndürme sistemi ile insan sağlığını tehdit eden gazları ve ozon tabakasını ikame etmektedir. Aerosol yangın sistemi ile yangın anında değerli ekipmanlar, binalar ve canlılar diğer yangın söndürme sistemlerine göre daha çok korunur. Ayrıca bu sistem revizyon, tekrar yapılan dolum ve sistem hatalarından meydana gelen arıza ve aksaklıkları en düşük seviyede tutmaktadır. Aerosol yangın söndürme sistemi; temiz, yeni ve ekolojiktir.

Günümüz yangın söndürme sistemleri içinde yer alan aerosol yangın söndürme sistemi ekolojik ve ekonomiktir. Kuru gaz özelliğinde olan bu sistem, taşınabilir söndürücüde bulunan S tipi aerosol maddesini içinde barındırmaktadır. Aerosol yangın söndürme sistemi havada bulunan sıvı ya da katı parçalardan oluşmaktadır.

Aerosol Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri

Aeroso Söndürme Sistemleri Nasıl Çalışır?

Aerosol söndürme sisteminin çalışma prensibi, jeneratörler uygulanması sonucunda yoğun bir şekilde buhar, N2, CO2 gazından (üretilmiş olan aerosol ağırlığının yüzde 60’ı) ve alkalin metal tuzunun ince olan katı parçalarından meydana gelmesi şeklindedir.

Aerosol, serbest radikaller (tutuşmayı azaltmak için artık kullanılmayan) ve kimyasal işlemleri uzaklaştırarak tutuşmaya müdahale eder ve yangını söndürür. Soğutma faaliyeti ile aerosol, tutuşma alanında bulunan enerjiyi almaktadır. Reaksiyonlar katı aerosol parça üzerinde olmaktadır. Bu parçalar küçük olduğu oranda söndürme daha etkili ve reaksiyon daha büyük olacaktır. Aerosol, yangın söndürme sistemleri içinde düşük maliyetli olan bir seçenektir.

Aerosol Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Kurulumu Olan Yerler

Aerosol gazlı yangın söndürme sistemi aşağıda bulunan maddeler yüzünden kapalı alanlarda olan yangınlara karşı etkili sonuçlar elde edilmesini sağlar. Aerosol yangın söndürme sistemi kurulumu olan yerler ise aşağıdaki gibidir:

Aerosol Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Güvenlik Detayları

Fenix Yangın tarafından müşterilerine sunulan aerosol yangın söndürme sistemi güvenlidir, zira alkalin metallerden edinilen sülfat ve oksitten meydana gelen ince parçacıklardan oluşmaktadır. Bunun yanı sıra;

Aerosol Gazlı Yangın Söndürme Sistemi

Aerosol katısı hedef bölgeye tetikleyiciler yardımıyla inert bir gaz ile dağıtılır. Bu dağılma işleminden sonra katı partikülleri hızla hedefleri ile süratle etkileşime girerler. Aerosol ilk olarak dünya çapında yaygın bir teknolojiye sahip değildi.  Sonrasında, Aerosol’ü uygulama alanındaki potansiyel gelişim, Yeşil ve Çevresel özellikleri, Halon gazına alternatif ve sonrasında güçlü bir rakip oluşur, Zamanla da standartları en çok kapsayan ürün olması sebebi ile; Gelişen ve ilerleyen teknolojide yerini ilk sıralara hızla taşımıştır.

Aerosol Gazlı Yangın Söndürme Sistemi