0 (212) 618 07 01 info@fenixyangin.com.tr

FM200 Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri

FM200 gazlı yangın söndürme sistemleri, HFC-227ea gazlı söndürme sistemleri Piyasada adı Fm200 HFC-227 ea olarak bilinen gazın kimyasal ismi heptafluoropropane’dır. FM200 gazı renksiz ve kokusuz bir gazdır. Halon’a benzer olarak 25 ve 42 bar basınç altında silindirlere doldurularak sıvı halde depolanabilir. Halon gazına alternatif en yaygın olarak kullanılan gazdır. Halon gazının söndürme özelliği kimyasal olmasına karşın, FM200 gazının söndürme özelliği fizikseldir. Bu sistemde söndürücü olarak kullanılacak FM200 gazı, gazın depolandığı silindirler, gazın yangın çıkan mahale boşalmasını sağlayan boru tesisatı ve nozullar bulunur. Silindirleri basınçlandırmak için kullanılan itici gaz azot (N2) gazıdır. FM200 sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı tarafımızca yapılabildiği gibi yurtdışından da ithal edilebilmektedir. Müşterilerin tercihlerine göre yerli üretim ya da ithal ürün seçeneklerimiz mevcuttur.

Her iki sistemde de kullanılan vanalar uluslararası onaylara sahiptir. FM 200’ün bir avantajı olmaktadır. Açığa çıkan yangının fazla kayba neden olan olmaması için; en kısa sürede söndürülmesi gerekmektedir. Aksi halde yangının çıktığı bölgede bulunan çeşitli sistem ve üniteler kısa süre içerisinde yok olur. FM 200 gazlı söndürme sistemleri; kısa sürede müdahale etmesi nedeniyle değer görmektedir. Yangın alarmının devreye girmesinden sonra, ateşleme sistemi otomatik olarak olaya müdahale eder ve yaklaşık 8 saniyede yanıcı yüzeye püskürme işlemi uygulanır.

FM200 Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Özellikleri

Söndürme kabiliyeti çok yüksektir.
Ozona zarar vermemektedir.
Boşalım sonrası kalıntı bırakmaz
Elektriksel iletkenliği yoktur.
Yeniden dolum maliyeti Novec 1230’a göre daha uygundur.
Boşalma süresi maksimum 10 saniyedir.

FM200 Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Kullanım Alanları
Bilgi işlem odaları
Arşiv odaları
Müzeler
Sanat galerileri
İlaç ve sağlık tesisleri
Telekomünikasyon tesisleri
Santral odaları
Elektrik kontrol pano odaları
Laboratuvarlar

FM200 Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri

HFC-227ea gazlı söndürme sistemleri Piyasada adı Fm200 HFC-227 ea olarak bilinen gazın kimyasal ismi heptafluoropropane’dır. Fm200 gazı renksiz ve kokusuz bir gazdır. Halon’a benzer olarak 25 ve 42 bar basınç altında silindirlere doldurularak sıvı halde depolanabilir. Halon gazına alternatif en yaygın olarak kullanılan gazdır. Halon gazının söndürme özelliği kimyasal olmasına karşın, FM200 gazının söndürme özelliği fizikseldir. Bu sistemde söndürücü olarak kullanılacak FM200 gazı, gazın depolandığı silindirler, gazın yangın çıkan mahale boşalmasını sağlayan boru tesisatı ve nozullar bulunur. Silindirleri basınçlandırmak için kullanılan itici gaz azot (N2) gazıdır. FM200 sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı tarafımızca yapılabildiği gibi yurtdışından da ithal edilebilmektedir. Müşterilerin tercihlerine göre yerli üretim ya da ithal ürün seçeneklerimiz mevcuttur. Her iki sistemde de kullanılan vanalar uluslararası onaylara sahiptir.