Karbondioksit yangın söndürme sistemleri, (CO2) insansız mahallerde tercih edilen sistemlerdir. Bu sistemlerin söndürme prensibi karbondioksit gazının ortamdaki oksijen konstantrasyonunu çok hızlı bir şekilde düşürmesi ve boşalan karbondioksit gazının yarattığı şok etkisiyle ortam sıcaklığını düşürmesi şeklindedir. Karbondioksit gazlı söndürme sistemleri çok etkili söndürme gücüne sahip oldukları gibi sistemin boşaldığı durumlarda mahalde insan varsa o insanın ölmesine yol açabilir. Bu yüzden insanlı mahallerde kesinlikle tercih edilmemektedir. Şayet bakım-onarım, ani müdahale gibi durumlarda girilecek ortamlar ise buralarda sistemin kontrol dışında boşalmasının önüne geçmek için güvenlik önlemleri alınmalıdır. Karbondioksit gazlı söndürme sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı tarafımızca yapılabildiği gibi yurtdışından da ithal edilebilmektedir. Müşterilerin tercihlerine göre yerli üretim ya da ithal ürün seçeneklerimiz mevcuttur. Her iki sistemde de kullanılan vanalar uluslararası onaylara sahiptir.
Karbondioksit yangın söndürme sistemleri Özellikleri
- Söndürme kabiliyeti çok yüksektir.
- Ozana zarar vermez.
- Lokal uygulamada kullanılabilmektedir.
- İnsanlı mahallerde kullanılamaz.
- Derin yangınlarda kullanılabilir.
- Elektriksel iletkenliği yoktur.
- Sistem boşaldığında toz bulutu oluşturabilir.
- Yeniden dolum maliyeti çok düşüktür.
- Boşalma süresi maksimum 60 saniyedir.
Karbondioksit (CO2) Gazlı Söndürme Sistemi Kullanım Alanları
- Trafo odaları
- Güç aktarım odaları
- Kablo galerileri
- Motor odaları
- Boya kabinleri
- Yanıcı sıvı depolama alanları
- Elektrik kontrol pano odaları
- Tesisiniz ve işletmeniz incelenerek yangın riskiniz ve bir yangın anında işletmenize ait reaksiyon belirlenir.
- Gazlı söndürme sisteminin uygulanması gereken hacimler ve bu hacimlerin özellikleri belirlenir.
- Gazlı söndürme sistemi uygulanacak hacimlerde elektrik, mekanik ve inşai kapsamda diğer önlemler belirlenir ve raporlanır.
- Gazlı söndürme sistemi uygulanacak hacimlerdeki insan faktörü dikkate alınarak ve onaylı yazılımlar kullanılarak ihtiyaca cevap verecek en uygun çözüm sunulur.
- Geleceğe dönük genişleme ve tedarik açısından oluşacak ihtiyaçlar da değerlendirilerek, malzeme ve tesisat maliyetleri ile birlikte sistem seçenekleri sunulur.
- Sistem montajından sonra, devreye almadan önce gaz sızdırmazlık testi ile güvenilir sistem kurulumu sağlanır.
- Çözümde karar kılındığında, uygulama projeleri hazırlanır, montaj ve programlama tamamlanarak güvenlik ve sistem işletme personeliniz eğitilir ve sistem teslim edilir.
- Başlangıç aşamasında mühendislerimiz sistemin çalışmasını süpervize ederek, sistem operatörlerinin eğitim eksikleri varsa tamamlarlar ve gerek duyulduğu takdirde küçük programlama ayarlarını gerçekleştirirler.Sistemleriniz işletmeye alındıktan sonra da bakım ve servis gereksinimleriniz için teknik servis ekiplerimiz emrinizdedir.