Oda sızdırmazlık testi, gazlı söndürme sistemlerinin başarısı, uygulandıkları ortam içinde gerekli söndürme konsantrasyonuna, istenilen süre boyunca erişilmesine bağlıdır. Bunun anlamı; gazlı söndürme uygulanan hacmin sızdırmazlığı en az gerekli konsantrasyonu sağlayacak nitelikte olmalıdır. Temiz gazlar için NFPA2001 ve ISO14520 tarafından belirlenen, gazın ortama boşaldıktan sonra oda içerisinde minimum kalma süresi 10 dakikadır. Gaz boşaldıktan hemen sonra ortamdaki yangın sönmüş olabilir fakat yeniden yanma olmaması için bu zaman tarif edilir.Bu deneme, bir hacimde, açıklıkların bulunması, enerji tasarrufu, bütünsellik gibi farklı amaçlarla yapılsa da, özellikle temiz gazlı söndürme sistemlerinin başarısının garanti edilebilmesi için devreye alma öncesi gerçekleştirilmesi gerekli bir denemedir. Eğer korunan mahalde tadilat yapıldı ise sızdırmazlık testi yinelenmelidir. Bunun anlamı; gazlı söndürme uygulanan hacmin sızdırmazlığı en az gerekli konsantrasyonu sağlayacak nitelikte olmalıdır.
Temiz gazlar için NFPA2001 ve ISO14520 tarafından belirlenen, gazın ortama boşaldıktan sonra oda içerisinde minimum kalma süresi 10 dakikadır. Gaz boşaldıktan hemen sonra ortamdaki yangın sönmüş olabilir fakat yeniden yanma olmaması için bu zaman tarif edilir, Bunun anlamı; gazlı söndürme uygulanan hacmin sızdırmazlığı en az gerekli konsantrasyonu sağlayacak nitelikte olmalıdır.
Temiz gazlar için NFPA2001 ve ISO14520 tarafından belirlenen, gazın ortama boşaldıktan sonra oda içerisinde minimum kalma süresi 10 dakikadır. Gazlı söndürme sistemlerinin başarısı, uygulandıkları ortam içinde gerekli söndürme konsantrasyonuna, istenilen süre boyunca erişilmesine bağlıdır. Bunun anlamı; gazlı söndürme uygulanan hacmin sızdırmazlığı en az gerekli konsantrasyonu sağlayacak nitelikte olmalıdır. Temiz gazlar için NFPA2001 ve ISO14520 tarafından belirlenen, gazın ortama boşaldıktan sonra oda içerisinde minimum kalma süresi 10 dakikadır. Gaz boşaldıktan hemen sonra ortamdaki yangın sönmüş olabilir. fakat yeniden yanma olmaması için bu zaman tarif edilir. süresi 10 dakikadır. Gaz boşaldıktan hemen sonra ortamdaki yangın sönmüş olabilir fakat yeniden yanma olmaması için bu zaman tarif edilir estin amacı; oda içerisindeki kaçakları alan (m²) bazında belirlemek ve gazın oda içerisinde ne kadar süre kalabileceğini hesaplamaktır.
Test, bir fan yardımı ile yapılır. Önce mahal içi basınçlandırılır, sonra mahaldeki hava emiş yapılarak ortam dışına yollanır. Oda içindeki ve fan içerisinden geçen hava basıncı manometreler yardımı ile ölçülür. Bu değerler onaylı bir bilgisayar programı tarafından değerlendirilir. Aradaki diferansiyel fark neticesinde odanın kaçakları bulunmuş olur. Oda kaçakları hesaplandıktan sonra gazın 10 dakika kalma süresi elde edilirse, oda testi geçmiş sayılır. Aksi takdirde, açıklıkların izolasyonunda revizyona gidilir.